Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Utflyktstips

I Håbo finns många utflyktsmål. Här kan du till exempel ta cykelturer som tar dig på en kulturresa för en snabbvisit till medeltiden, upptäcka Arnöhuvud för en stunds stillhet i orörd naturmiljö eller besöka någon av våra lekplatser för ett mer fartfyllt besök.

 • Blå stigen Bålstaåsen

  Blå stigen slingrar sig genom den kuperade och strövvänliga skogen på Bålstaåsen intill Bålsta station.

 • Cykla på Skohalvön - Lilla turen

  Den lilla cykelturen är 15 kilometer lång och går längs grusvägar i skogs- och åkermarker.

 • Cykla på Skohalvön - Stora turen

  Den stora cykelturen är knappt 24 kilometer och går längs den gamla landsvägen genom kulturlandskapet.

 • Hjälstaviken runt

  Stigen är 8 kilometer lång är en slinga runt sjön. Stigens standar är varierande, från plana grusade gångvägar och spänger till smala stigar i kuperad terräng. Vilken årstid du än väljer att vandra så får du här en fin naturupplevelse.

 • Picknick vid Frösundaviks strandpark och utsiktsberg

  I Frösundaviks park finns något för alla. Gott om plats för lek och rörelse, och samtidigt fina möjligheter att koppla av, umgås och njuta av Mälaren.

 • Upplev Skoklosterhalvön

  Skohalvön bjuder in till en upptäcksresa för alla. Här kan du njuta av en stunds stillhet i orörd naturmiljö med möjlighet att sikta havsörn. Du kan göra en historisk resa ända till vikingatiden och vandra genom medeltiden till nutiden. Få uppleva ett av världens bäst bevarade barockslott och samtidigt njuta av god mat.

 • Vandra Biskops-Arnö runt

  På Biskops-Arnö kan du njuta av de betade hagarnas mångfald, vyer över Mälaren och en rik kulturhistoria. På ön finns fyra uppmärkta vandringsslingor som är mellan 2-5 kilometer långa. Slingorna följer mestadels mindre grusvägar och är relativt lättgångna.

 • Vandra Upplandsleden- Heldagsutflykt

  Genom Håbo kommun går den kortaste delen av Upplandsleden, från Bålsta till Skokloster, som ger rika tillfällen till utsikter från åsarna mot blånande mälarfjärdar och ett vidsträckt jordbrukslandskap. Längs denna del av Upplandsleden finns det god möjligheter att gå delsträckor eller slingor.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster