Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Trygghetskameror införs på Futurumskolan
- förebyggande åtgärd mot skadegörelse

Futurum har under en tid drabbats av skadegörelse i skolan trots olika förebyggande insatser. Som en del i arbetet med att förhindra det och främja en trygg arbetsmiljö införs nu trygghetskameror i utsatta lokaler.

Trygghetskameror kommer att monteras upp i allmänna utrymmen i Futurumskolan, som återkommande har drabbats av skadegörelse trots olika förebyggande insatser. Det gäller korridorer och uppehållsrum där högre årskurser vistas.

Malin Olsson, tf. rektor Futurum 7–9, säger:
– Skadegörelsen kostar betydliga summor och det är medel som vi vill lägga på undervisning för våra elever. Tanken är att åtgärden ska fungera förebyggande och bidra till minskad skadegörelse. Vår förhoppning är att det endast ska behövas under en begränsad tid.

Beslutet att införa trygghetskameror är taget av Futurums skolledning tillsammans med förvaltningschefen för barn- och utbildningsförvaltningen efter noga överväganden. Kamerabevakning inne i en skola är inte tillståndspliktig då skolans lokaler inte är allmän plats. Systemet är slutet, ingen molntjänst används och lagringsperioden är begränsad. Insatsen kommer att följas upp löpande framöver.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster