Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Kommunen tar över ansvaret för återvinningsstationer

Sveriges kommuner tar över ansvaret för återvinningsstationerna och insamlingen av förpackningsavfall från hushållen från och med 1 januari. Förändringen görs efter ett regeringsbeslut och ska bidra till ett mer effektivt återvinningssystem och Sveriges klimatmål.

Håbo kommun tar nu över ansvaret för återvinningsstationerna som tidigare ägdes av Förpackningsinsamlingen (FTI). Förändringen ska bidra till ökad återvinning av förpackningar.

– Vi jobbar för att få en smidig övergång så att förändringen ska märkas så lite som möjligt för kommunens invånare. Det viktigaste av allt framåt är att vi alla fortsätter att källsortera våra förpackningar och lämnar dem till återvinning. Varje förpackning räknas, säger Anna Darpe, avfallschef i Håbo kommun.

Förpackningsinsamling är en viktig samhällsfunktion

De insamlade förpackningarna lämnas tillbaka till producenterna som har producentansvar, vilket innebär att den som sätter en förpackning på marknaden ska ansvara för insamling och återvinning av den.

Från och med 1 januari är det kommunen som privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare ska vända sig till med ärenden som gäller insamling av hushållsförpackningar.

Kontakt:
Håbo kommuns kontaktcenter
Telefon 0171-525 00
Mail: kontaktcenter@habo.se

Mer information:

Anna Darpe, avfallschef Håbo kommun
Telefon: 0171-52673
E-post: anna.darpe@habo.se

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster