Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Introduktionsprogrammen

Behöver du komplettera dina grundskolestudier, förbereda dig inför ett nationellt program eller för arbetslivet? Välkommen till oss! Introduktionsprogrammen på Fridegårdsgymnasiet förbereder dig inför ditt äventyr - framtiden.

För dig som inte uppnått behörighet till de nationella programmen finns Introduktionsprogrammen på Fridegårdsgymnasiet som en möjlighet att läsa upp dina betyg. Studierna ska leda till behörighet till ett nationellt program, förbereda dig för arbetsmarknaden eller en annan utbildning.

Så här arbetar vi

All personal på Introduktionsprogrammen har erfarenhet av att undervisa elever utifrån individuella behov. Här arbetar utbildade ämneslärare och elevassistenter som kontinuerligt fortbildas och handleds i pedagogiska frågor. Vi har en specialpedagogiskt anpassad arbetsmiljö för att alla elever ska få det lugn som studierna kräver.

Här får du hjälp och stöd

Vi lägger stor vikt vid motivationsskapande insatser. Här arbetar flera elevassistenter med att hjälpa eleverna. Här arbetar också en praktikssamordnare som erbjuder individuellt anpassad praktik som löper parallellt med studierna. Syftet är att att öka motivationen och förbereda eleverna inför yrkeslivet.

Flera alternativa vägar framåt

Individuellt alternativ, Specialpedagogisk inriktning - IMA AST

På Introduktionsprogrammen på Fridegårdsgymnasiet finns en särskild inriktning för elever inom AST - autismspektrumtillstånd och andra neuropsykiatriska diagnoser. Eleverna erbjuds en särskilt anpassad arbetsmiljö och personalen har utbildning inom området. Ansökningsblankett hittar du under Relaterade e-tjänster.

Individuellt alternativ - IMA

Individuellt alternativ har som syfte att få elever att gå vidare till yrkesintroduktion, annan utbildning eller arbetsmarknaden. Individuellt alternativ utformas utifrån den enskilda elevens behov och förutsättningar, både grundskole- och gymnasieämnen kan ingå samt andra delar som anses motivationsskapande. Ansökningsblankett hittar du under Relaterade e-tjänster.

Språkintroduktion - IMS

Språkintroduktion är en utbildning för ungdomar som nyligen anlänt till Sverige. Utbildningen har tyngdpunkt på det svenska språket för att ungdomarna ska kunna gå vidare till gymnasieskolan eller annan utbildning. När du ska söka Introduktionsprogram med inriktning mot Språkintroduktion ska du använda en särskild blankett. Ansökningsblankett hittar du under Relaterade e-tjänster.

Är du nyfiken och vill du veta mer?

Här kan du se en presentation av programmen från öppet hus.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här kan du ta del av information om skolan från öppet hus.
Du är också välkommen att kontakta oss på Introduktionsprogrammen.