Klassrumsundervisning i kombination med distansundervisning fortsätter efter sportlovet

Utbildningsminister Anna Ekström meddelade 21 januari att reglerna för distansundervisning på gymnasiet justeras. En succesiv återgång till mer normal verksamhet på gymnasiet är nu möjlig genom en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning. Det är huvudmannen som beslutar hur undervisningen ska bedrivas framöver med hänsyn till det lokala smittskyddsläget.

Det här gäller för Fridegårdsgymnasiet

En kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning fortsätter

Från och med måndag 1 februari justerar Fridegårdsgymnasiet sin undervisningsform till en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning. Detta gäller tills vidare och för alla nationella program på Fridegårdsgymnasiet med vissa undantag. Undervisningen sker enligt ordinarie schema. Programmen kan komma att anpassa undervisningen olika, utifrån deras förutsättningar och behov.

Succesiv återgång till mer normal verksamhet på gymnasiet

Utbildningsministern meddelar den 21 januari att reglerna för distansundervisning på gymnasiet justeras. Det gör det möjligt till mer normal verksamhet på gymnasiet genom en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning.

Du kan läsa mer på Skolverkets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fridegårdsgymnasiet följer smittskyddsläget i regionen

Fridegårdsgymnasiet följer smittskyddsläget i regionen noga och gör justeringar i undervisningen med försiktighet. Vi planerar att ha 1/3-2/3 av våra elever på plats i skolan, beroende på hur smittskyddsläget ser ut i regionen. Vi fortsätter samtidigt arbetet i skolan med att hjälpa till att minska smittspridningen.

Information från skolan

Eleverna får information från skolledningen löpande i Teams, som är skolans interna informationskanal. Eleverna kommunicerar med sin mentor och undervisande lärare om undervisningen via Teams eller mail. Vårdnadshavare får primärt information från skolan via vår webbsida fridegårdsgymnasiet.se.

Har du frågor om undervisning så är du välkommen att kontakta programmet.
Eller kontakta rektor Helena Anderstedt.