Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Utegym

I Håbo finns tio utegym öppna för allmänheten. Här kan du träna ensam eller tillsammans med vänner.

Frösundaviks aktivitetspark

Ett utegym för kroppsviktsträning. Här finns romerska ringar, monkeybar, olika typer av stänger bland annat för dips och pull-ups.

Intill gymmet ligger en lekplats, 100-metersbana, aktivitetspark och konstgräsplan.

Fröösundaviks aktivitetspark


Granåsen

På Granåsens utegym kan besökarna träna hela kroppen. Vikterna på maskinerna är justerbara för att passa så många som möjligt.

Utegymmet ligger i skogsdungen mellan grusparkeringarna vid Teknikbacken.

Granåsen utegym


Gröna dalens IP

Gröna Dalens idrottsplats är öppen för alla från april till och med oktober. Måndag till fredag klockan 07.30–15.30 kan du komma in till gymmet via de stora grindarna. Här finns två multimaskiner med tre redskap i varje, två sittuppbänkar och ett stretchredskap.

Utegymmet får inte användas när det pågår en aktivitet på idrottsplatsen.

Gröna dalens utegym


Hälsans stig

Senioranpassat utegym vid Boulebanan längs Dalstigen. Träningsredskapen består bland annat av bänkpress, rodd och knäböj.

I anslutning till gymmet kommer det inom kort att placeras ut solmöbler. Det kommer även placeras ut möbler och redskap för enklare träning på fler platser längs Hälsans stig.

Utegym Hälsans stig


Kornparken

Utegym för kroppsviktsträning. Här finns pull-up bar, dip bar och hävstänger på olika höjder. Det finns även boxar, jumpers (häckar) och den lutande boxen back`n abs för träning av mage och rygg.

Utegymmet ligger i anslutning till Kornparkens lekplats.

Kornparken utegym

 

Runbroparkens seniorgym

Utegym för kroppsviktsträning. Här finns redskap för att träna balans, rörlighet, finmotorik, styrka, koordination och rytmik. I anslutning till seniorgymmet finns en skylt med instruktioner till varje redskap.

Utegymmet ligger i Runbroparken Runbroparken - Håbo (habo.st Länk till annan webbplats.

Runbroparkens seniorgym


Skeppsparken

Träningsredskapen består av benpress, axel/bröstpress, latsdrag (ryggmuskler och armböjare) och en multistation. Multistationen består av tre delar där du bland annat kan göra situps, pullups, benlyft och andra övningar för att träna bland annat mage, rygg, armar och ben med din egen kroppsvikt

Utegymmet ligger i ett aktivtetsområde i förlängningen av Skeppsparkens lekplats. I aktivtetsområdet går det också att spela streetbasket, klättra, hoppa studsmatta eller vila på bänkar i närheten av gymmet.

Utegymmet ligger i anslutning till Skeppsparkens lekplats

Utegym Skeppsparken


Skoklosters gemensamhetsanläggning

Ett utegym för kroppsviktsträning. Här finns bland annat stänger för armhävningar och träning av triceps. Det finns en tydlig skylt som visar hur utrustningen kan användas.

I utegymmet finns också sex olika maskiner och battle ropes. Med dessa kan du träna hela kroppen. Vikterna på maskinerna är justerbara.

Utegymmet ligger på grönytorna bredvid brandstationen i Skokloster.

Skokloster gemensamhetsanläggning


Sågarbacken

Utegym för kroppsviktsträning. Det finns stänger för till exempel armhävning och boxar för att kliva/hoppa upp på. Utegymmet erbjuder: pull-up bar, dip bar, romerska ringar, hävstänger på olika höjder, monkeybar och back`n abs för träning av mage och rygg.

Utegymmet ligger i anslutning till Sågarbackens lekplats.

Redskap och blå himmel


Viby friluftsområde

Ett välutrustat utegym för kroppsviktsträning, med möjlighet till viktbelastning. Här finns skivstång, battling ropes, box, back`n abs för träning av mage och rygg, push-up bars för armhävning och dip bar för träning av triceps.

Intill utegymmet finns tre elljusslingor, en mountainbike-slinga och en frisbeegolfbana.

Viby utegym

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster