Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Torresta naturstig

Barn leker på isen vid Torresta vid solnedgång

I utkanten av Bålsta finner du Torresta naturstig som utgår från parkeringen till Viby friluftsområde. Längs med stigen passerar du bland annat hällmarker med vacker lavflora och 130-åriga tallar. Stigen leder fram till en vackert belägen rastplats vid strandkanten i Torresta där det finns eldstad och bänkar.

Stigen är cirka två kilometer lång och går främst genom småkuperad halvöppen tallskog och är markerad med orange märken på träden.

Ta med dig grillkol om du vill grilla. På grund av avståndet till närmaste bilväg kör Håbo kommun inte ut ved till grillplatsen. Kom ihåg att hålla dig uppdaterad om det är eldningsförbud eller andra restriktioner. Följ brandriskprognosen via SMHI  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Håll koll på brandrisken i skog och mark via appen Brandrisk ute Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torresta naturstig invigdes den 26 april 2009. Stigen har iordningställts av Håbo kommun och Friluftsfrämjandet i Bålsta med stöd av den lokala naturvårdssatsningen (LONA). Stigen har fått sitt namn efter en tävling på Håbo kommuns webbplats.

Hitta hit

Med buss: ta buss 302 från Bålsta station till Lastbergets vägskäl. Gå därifrån i bussen färdriktning genom rondellen och ta därefter första vägen till höger. Parkeringen ligger en liten bit fram längs grusvägen.

Med bil: följ skyltningen mot Lastberget från Bålsta/Kraftleden.Vid vägskylten Viby friluftsområde svänger du höger. Parkeringen ligger en liten bit fram längs grusvägen.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster