Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Badplatser

Sandstrand och bryggor

I Håbo finns två kommunala badplatser som vi ansvarar för - Ekillabadet och Kalmarsandsbadet. Badplatserna har bryggor, omklädningsrum och toaletter. Kalmarsandsbadet har även en tillgänglighetsanpassad spång ner till vattnet.

Ekillabadet

Ekillabadet har hopptorn och kiosk.

Kalmarsandsbadet

Kalmarsandsbadet har rustats upp med fokus på tillgänglighet. Stranden har utrustats med spång och handikappbrygga. Även altanen vid kiosken, toaletterna och omklädningsrummen har tillgänglighetsanpassats. I den södra delen av stranden finns en grillplats.

Badrullstol

När kiosken är öppen under sommaren på Kalmarsandsbadet, finns en badvagn, också kallat badrullstol, att låna som gör det tillgängligt att åka från stranden och ner i vattnet.

Vill du låna badrullstolen? Ta kontakt med personalen i kiosken under kioskens öppettider.

Övriga badplatser

Kommunen ansvarar inte för de övriga baden i kommunen.

Vattenkvalitet och provtagning

Hund som badar i vattnet

Hundbad

Det finns en särskilt anvisad hundbadplats till vänster om det allmänna badet i Kalmarsand.

Hundar får inte vistas inom områden för allmänna badplatser under perioden 1 maj-30 september. Observera att Ekillabadet ligger i ett naturreservat så där är reglerna särskilt stränga. I naturreservatet måste du hålla din hund kopplad året runt. På den grunda ”strandhyllan” växer bland annat den mycket sällsynta undervattenväxten småsvalting. Växten kan skadas av hundar som trampar runt i vattnet. På grund av detta är platsen inte lämpad som hundbadplats.

Tips på fler ställen som hundar kan bada på

I Aronsborgsviken och vid Lillsjön (som ligger norr om Kalmarsandsbadet) kan hundar bada.

Det finns även möjlighet för hundar att bada lite längre bort från Bålsta tätort. Du kan gå via Torresta naturstig ner till en öppen plats vid Mälaren som är utrustad med bänkbord. Torresta naturstig startar vid Vibyspåret och det är cirka 2 kilometer till vattnet. 

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster