Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Träffa Näringslivsenhetens praktikant Emma

Turismstudenten från Mittuniversitetet och Sveriges ledande turismforskningscentrum som rapporterar om Håbos besöksnäring

“Vad tänker du på när du hör ordet turism?”, frågar Emma. Sol och bad, är nog det allra vanligaste svaret på den frågan. “Är det rätt svar?”, kanske du undrar. “Gäller det också sol och bad i Kalmarsand?”, kommer motfrågan då.

“Turism är ett paraplybegrepp, skulle man kunna säga. Den utgör själva kontexten, vilket gör specifika platser och människor mycket viktigare att försöka förstå”, förklarar Emma, som är nyinflyttad i Bålsta och praktiserar på Håbo kommuns Näringslivsenhet fram till sommaren. Vid praktikperiodens slut i juni är hon färdigbakad Master i Turism. Hennes stora uppgift är att under våren skriva en rapport om besöksnäringsutvecklingen i Håbo.

ETOUR: Sveriges ledande turismforskningscentrum

Mittuniversitetets campus Östersund är hem till ETOUR, ett forskningsinstitut där hållbar destinationsutveckling står i fokus. Under sin utbildning har vår praktikant bland annat tagit fram en delstrategi för destinationen Höga Kusten och skrivit en uppsats om nya former av turism. Med sin rapport om Håbo hoppas hon kunna lyfta Håbo som turistmål och skapa ett underlag för en ny besöksnäringsstrategi inom kommunen.

Är du besöksnäringsaktör i Håbo kommun?

Då kan du kan träffa Emma på besöksnäringsträffen “Besöksmålet Håbo 2030” den 12 april och diskutera dina idéer och vision. Passa också på att prenumerera på vårat nyhetsbrev, så att du inte missar viktig information om hur du anmäler dig.

Kan du inte delta, eller vill du som privatperson vara med och påverka rapporten? Dela gärna dina synpunkter direkt med Emma via mail, emma.eliasson@habo.se

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster