Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Morgonsoffan är tillbaka på företagsscenen

Det är tydligt att vi växer både i företagande och samverkan. På scenen i Aronsborg presenterade Morgonsoffan både nya och välkända profiler som är en del av utvecklingen.

Näringslivsenheten arrangerar återkommande konceptet Morgonsoffan. Året 2023 inleddes med en bokstavlig mjukstart där ett femtiotal personer samlades på Aronsborgs Konferenshotell för att äta frukost och nätverka tillsammans i en avslappnad miljö. Både nya och välkända ansikten presenterades på scenen och agendan bestod av ett brett spektrum av aktuella händelser, lett av programledare Julia Rosqvist.

Vår nya kommundirektör Teresa Zetterblad och kommunstyrelsens nya ordförande Catherine Öhrqvist (M) var först med att få sätta sig i soffan. Tillsammans lyfte de vikten av bland annat ambassadörskap och ung företagsamhet för fortsatt utveckling av Håbo kommuns näringsliv. Därefter presenterade Olle Berglund från Nrep konceptet kring den nya lagerlokal som byggs i Draget intill Dagabs och Dahls lager. Triple Zero, som det kallas, är ett innovativt projekt där målet är att med samma ekonomiska medel som används för andra arbeten uppnå Co2-neutralitet både under och efter byggnation.

Morgonsoffan

Morgonsoffan är en mötesplats där Håbo kommun via Näringslivsenheten lyfter intressanta ämnen och företag.Tjänstepersoner, politiker och företagare får här möjligheten att nätverka och lotsa varandra framåt för ett framtida hållbart Håbo. Redan fredagen den 3 februari finns möjligheten till mer nätverkande genom att delta på näringslivs lunchen som också arrangeras av näringslivsenheten.

Du hittar fler evenemang och information om hur du kan få rådgivning och stöd på sidan Näringsliv och arbete

Nystartade företag under 2022

Håbos egna rostmästare Abbe Bakkar från White Cockatoo Coffee Roastery pratade om konsten att rosta kaffe och delade ut smakprov till deltagarna. Därefter gästades soffan av Alexander Kitali. Tillsammans med sin själsfrände Ida Kimby driver de Grand Central kafé i Bålstas nya resecentrum, där Abbes kaffe från White Cockatoo Coffee Roastery går att smaka på. Det nyöppnade kafét jobbar för en tryggare närmiljö genom att bjuda till exempel väktare och trygghetsvärdar på uniformskaffe.

Morgonsoffan gästades även av Jyotsna Ånhammar, expert på affärsmannaskap och erfaren företagsrådgivare som precis startat sitt eget bolag, och författaren Daniel Sjöberg som skrivit den skönlitterära boken Bävermannen om en lokal mordgåta. Avslutningsvis lärde den flerfaldige mästaren och Guinness rekordhållaren i skateboardåkning, Stefan “Lillis” Åkesson, den tillförordnade näringslivschefen Ulrika Adolfsson att åka “goofy”.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster